Viktig melding!

Vi utfører for tiden omfattende vedlikehold som forberedelse til den nye nettstedet. I løpet av denne perioden kan du støte på følgende problemer:

  • Bilder vises ikke
  • Koblinger som er ødelagte eller fører til manglende sider
  • Innhold som ikke vises riktig
  • Utdatert eller feilaktig informasjon
  • Funksjonelle elementer (som skjemaer eller knapper) fungerer ikke
  • Feil eller uventet oppførsel
  • Navigasjonsproblemer eller ødelagte menyer

Hvis du opplever noen av disse eller andre problemer, kan du gi oss beskjed ved å sende en e-post til teknisk@efferus.no . Tilbakemeldingene dine er uvurderlige for å hjelpe oss med å forbedre nettstedet. Takk for din tålmodighet og forståelse.

Flere bilder av Amerikansk blærenøtt
Amerikansk blærenøtt

Blærenøtt (Amerikansk blærenøtt) - Staphylea trifolia

Navn Blærenøtt (Amerikansk blærenøtt)
Latinsk navn Staphylea trifolia
Familie Blærenøttfamilien
Herdighetssone
Frøbehandling VS17 + KS13
Spiselig
Medisinsk
Kjente farer Ingen kjente
Bladfellende/Eviggrønn Bladfellende busk
Ytelsesevne 2
Jorddekkende egenskap -
Jordsmonn
Skygge/sol preferanse
Skygge/ Sol toleranse
Fruktbarhet SF
Frø - 8 stk
Utsolgt
Amerikansk blærenøtt (barrot) ( Prisgr. G )
Utsolgt

Tegnforklaring til tabellen finner du ved å klikke på tegnet.

Busk fra Nord-Amerika som blir opptil 4.5 meter høy, og 4.5 meter vid. Bruker 10 år på å nå full størrelse. Blomstene har både hunn- og hannorganer, og bestøves av insekter. Produserer spiselige nøtter på 1 cm, som smaker noe likt som pistachio nøtter. Høstes når de blir mørk brune og tørre mellom september og november. Lett å knuse skallet. Frøene kan tørkes og lagres. Smaker veldig bra rå, men gjør seg også godt i for eksempel kaker og kjeks.

Formering av amerikansk blærenøtt

: Lett
: Noe vanskelig
: Svært vanskelig

Frø : Kan spire svært sakte, opptil 18 måneder. Kort lagringstid.

Avleggere : Enkle avleggere . Bruker ca 15 måneder.

Stiklinger : Grønnvedstiklinger på sommeren. Hælstiklinger av semimoden vekst på 5-8 cm i juli og august.